Katrina

Wikipedia har, som vanlig, en interessant og kontinuerlig oppdatert side når noe skjer. Denne gangen er det orkanen Katrina, og det for meg mest interessant var dette diagrammet som viser hvor lite som skal til før New Orleans blir en vanndam.

Jeg var i New Orleans i fjor sommer på en konferanse – og fikk forklart av drosjesjåføren hvordan byen har pumpestasjoner for å tømme underganger og andre forsenkinger hver gang det har regnet.
Forøvrig – man har, her fra Norge, en tendens til å undervurdere været i USA. Jeg har hørt (og fortalt selv) mange historier om hvordan skolene i USA blir stengt når det kommer 2 cm snø, og så videre. Men jeg har aldri opplevd uvær som i USA, selv ikke på Vestlandet. Det er litt av en opplevelse med snøstorm i en stor by, hvor vinden blåser så hardt at man nesten ikke kan stå oppreist. Og det faller så mye snø at man ikke ser bilen sin i det hele tatt.
Så Katrina ser ut, hvis den ikke avtar i styrke, til å bli ganske dramatiske greier.

1 tanke på “Katrina

  1. husker at på den lille taxituren jeg tok fra greyhoundbus-stasjonen til hotellet på Canal st observerte jeg en hel del hjemløse, mange av disse holdt til under Interstate 10 som jo går tvers over Canal st.
    Håper noen tenkte på å få dem i sikkerhet før de selv rømte nordover…

Det er stengt for kommentarer.