Hvordan handle klær i USA

Nevnte i forrige post at jeg handler alle mine klær i USA – her er teknikken. (Uansett «vanity sizing», så er fremdeles størrelsene meget konsistente i USA – noe som gjør det lett å handle, selv om du bare er over for en kort tur.)
Trikset er slik:

  1. Finn etpar kleskjeder som passer deg – Gap, Eddie Bauer, L.L.Bean for daglig- og sportstøy, Land’s End for barnetøy og kanskje Brooks Brothers for kvalitetsdresser.
  2. Finn hvilken størrelse du er første gangen du er over, eller ved å måle deg selv nøye ved hjelp av en av butikkenes «sizing charts».
  3. Neste gang du er over, bestill klær i forveien (en-to uker) over de glimrende Internettbutikkene disse kjedene har, og få varene send til det hotellet du skal være på. Forretningshoteller holder pakker i noen uker, og hvis du ringer og sier fra på forhånd er du helt sikker.
  4. Når du sjekker inn, får du alt sammen sendt opp på rommet, pakker ut og prøver, og sender tilbake alt som ikke passer i de samme eskene.

Raskt, billig, kjempekvalitet – og du slipper å forholde deg til klesbutikkens personale. Kredittkort, målebånd med tommer (et triks er å måle på skjorter og bukser du allerede har) og litt kunnskaper om hva de forskjellige skjorte– og buksetypene heter er essensielt. Du må også kunne litt om stoffer (Oxford cloth vs. broadloom f.eks.) og kanskje skjortekrager, men en liten investering i terminologi betyr spart tid og penger.
Forøvrig er størrelsesutvalget imponerende – for menn har man f.eks. de fleste klærne i «Tall» (litt lengre ermer og skorteflak), noe som passer mange nordmenn. Levering er presis, det er aldri antydning til krangling om returer, og de vet øyeblikkelig om noe er på lager eller ikke. Kvaliteten er stort sett glimrende. Og prisene er meget behagelige.
Den eneste ulempen er at du blir tatt for amerikaner overalt hvor du er, noe som kan være risikabelt i disse terrorist-tider. Men det får stå sin prøve.

1 tanke på “Hvordan handle klær i USA

  1. Hei,
    kan være rom for å prøve ctshirts.co.uk, tror de sender til hoteller etc. også, og så ser du kanskje litt mindre amerikansk ut…
    Har også prøvd Laura Ashley i Aberdeen, UK – må bestilles per telefon, ga halv pris mot norske priser pluss VAT refund i etterkant 🙂

Det er stengt for kommentarer.