Radio radio

De fleste som hører på radio i USA finner bare C&W og R&B og oldies-kanaler, samt degenerte talkshows. Men USA har noe av verdens beste radio, bare man leter litt. Her, for eksempel: Hvorfor har vi ikke radio (og gjerne TV) som Dick Gordons The Connection i Norge?
Vel, jeg vet hvorfor, og man kan jo alltids høre på f.eks. dette programmet om etikken ved å lage kunstige hjerner over Internett. Det er bare det at jeg tilbringer tid i bilen hver dag. Og selv om P4s radioverter er gode til å småprate og slett ikke gale når det gjelder intervjuer, så er det en nytelse å leie bil i Boston og fyre opp WBUR før man kjører ut fra flyplassen. Hver gang. Det var forøvrig enda bedre før, med den utrolige programlederen Chris Lydon, som kunne snakke om absolutt alt, fra afrikansk utviklingspolitikk via kognitiv vitenskap til skjønnlitteratur. Han røk uklar med radioledelsen og lager nå en radioblogg som jeg skal se litt nærmere på.
PS: Et litt mer low-brow program som mange nordmenn sikkert vil like er jo Car Talk med Click & Clack. Også tilgjengelig på nettet. Skikkelig North Shore aksent. Mener å huske at Jørgen Slips hadde en versjon av denne med en oljeinnsatt mekaniker ved navn Diffen eller noe slikt….
PSPS: NPR har også et skikkelig sportsprogram som heter It’s Only a Game….
(Via KurzweilAI.)