Giftdeponi i Indre Oslofjord

fugleflokk i Paddehavet
Oslo Havnevesen har, i forbindelse med utbyggingen av Bjørvika, tenkt å lage et deponi for giftig avfall mellom Malmøykalven og Langøyene i Indre Oslofjord.
Hvordan noen kan tenke på å lage et giftdeponi i Norges mest tettbefolkede område overgår min forstand, men Oslo Havnevesen ønsker å spare penger og slippe å frakte avfallet til landdeponi ved ytre Oslofjord (Langøya).
Prosjektet er risikofylt. Området som skal brukes er allerede et deponi idag – for rent avfall – og ingen kan garantere for hva som kommer til å skje hvis noe skulle gå galt.
Hvis du er bruker av Oslofjorden – bading, båtliv eller fisking – skriv deg på protestaksjonen snarest. Du finner den på http://www.noap.no/protest.

3 tanker på “Giftdeponi i Indre Oslofjord

  1. Vi har jo akkurat samme situasjonen i Dramstadbukta (se http://www.dramstadbukta.com), og i Sverige (se http://195.255.83.67/cgi-bin/mediaweb?Newsp=hbl&Date=050513&Model=juttu.html&depa=inrikes&story=07455157.txt) driver de på likedan. Vi er altså generasjonen som skyver giften under teppet og ber en stille bønn om at de små bunnorganismene ikke får tak i den slik at vi får det i næringskjeden. Jeg tror neppe våre barnebarns barn vil takke oss for det ..

  2. Dette er viktig. Men hvor har de radikale miljøaktivistene og den vanligvis så kontante venstresiden blitt av? Har det sammenheng med hvem som besitter miljøverndepartementet?
    (Rambukk postet et innlegg om dette i dag)

Det er stengt for kommentarer.