Posten skal frem (men ikke hjem)

Fikk nettopp en brosjyre fra Posten, med beskjed om at man flytter rundt på postkasser og utvider tidsfristene. Og det er jo utmerket.
Men det er en liten ting jeg aldri helt har forstått: Siden posten allikevel leverer ut post i min postkasse, hvorfor kan ikke det postbudet som leverer posten også ta med seg utgående brev?
Da jeg bodde i USA, satte vi bare utgående brev i dørsprekken, og postbudet tok dem med seg. Enkelt, billig, greit, særlig for enkeltmannsbedrifter, hjemmekontorer og funksjonshemmede. Øker postens omsetning og kundetilfredshet, praktisk talt uten økning i kostnader.
Men det er så mange ting jeg ikke forstår….

1 tanke på “Posten skal frem (men ikke hjem)

  1. Jeg vokste opp på landet, og der var det slik. Landpostbudet hadde også med seg penger, slik at han i realiteten var et vandrende (eller kjørende) postkontor med postbank. Hvis man skulle sende en større pakke kunne man henge en post it-lapp på postkassen, så kom postbudet inn. Derfor syntes jeg var det alltid så rart når folk protesterte på at postkontor ble lagt ned, det førte jo bare til at postkontoret kom hjem til dem hver dag. Men det er jo så mye jeg ikke forstår..

Det er stengt for kommentarer.