Den urbane distriktsdyret

Via Erik Newth kommer en link til noe som høres ut som årets tåpeligste synseartikkel (selv om vi ikke er kommet lenger enn halvveis i januar).
Nå skal man vel ikke ta Store Norske så alvorlig, men allikevel: Siden Nobel-direktøren her starter med å si at (nesten) ingen sier de er fra Oslo, la meg få opplyse at jeg alltid har sagt jeg er fra Oslo når jeg er i utlandet, selv om jeg har bodd i alle Vestlandsfylkene, Bærum, Lier, to byer i Sverige og Boston. Og mens vi er igang med «vi kommer alle fra distriktene», la meg få opplyse om at begge mine foreldre og tre av mine besteforeldre var fra Oslo også.
Oslo er en koselig liten Tigerstad, verdens største landsby i verdens rikeste tredje-verden-land, med en hel del utmerkede egenskaper, som skog, fjord, engelsktalende befolkning og gode kommunikasjoner. At byen er svindyr, anti-intellektuell, usikker på seg selv (se høyhus-debatten) og uvillig til å håndtere eller engang snakke om sine geografisk baserte sosiale ulikheter hører også med. Men det er den ikke alene om.
Ellers har Erik rett i at dette er et eksempel på at papirleksikon nok kan ha filtre, men ingen muligheter til å rette opp blemmer når de er laget. For ikke å snakke om at man ikke har muligheten til å utvide bruken av innlegget, for eksempel ved å linke til det som illustrasjon på provinsialitet eller manglende realitetsforankring