Akademisk søketjeneste fra Google

Google Scholar er en ny tjeneste fra Google som kombinerer Googles søkemotor og sorteringsalgoritmer med akademiske referanseteknikker. Glimrende. Anbefales.
Særlig likte jeg FAQ’en som fulgte med, som ikke gjemmer seg bak masse snikksnakk, og som gir konkrete, kortfattede råd om hvordan man skal bruke tjenesten.
Nå er det bare å vente på spam om firma som for et liten godtgjørelse kan få din artikkel til å krabbe oppover Googles Page Rank algoritme. Og hva med litt akademisk Googlewhacking?

2 tanker på “Akademisk søketjeneste fra Google

  1. Etter å ha sett David Lettermans presentasjon av Microsofts nye søketjeneste tror jeg Google har litt å gå på framdeles:
    «Microsoft if proud to announce a new, comprehensive Internet search engine that is far superior to Google. And using the Microsoft search engine couldn’t be easier: simply go to http://www.msn.com, click the sign-in button, register to create a .net password, complete the registration check, read the terms of use and statement of privacy and confirm your agreement, return to the http://www.msn.com homepage, click search.msn.com, stipulate how your search words are to be interpreted, then adjust how the results are to be displayed, indicate the file types your search should cover, then specify the content to be found on those sites, type search.msn.com/default.aspx, enter the desire topic, and click the search button. It’s just that easy. The new Microsoft search engine — Try it today!»

Det er stengt for kommentarer.