Nøgne Ø blir voksent

Nøgne Øs nye bryggeri

Midi with beer 1Det kompromissløse bryggeriet nøgne ø, som jeg tidligere har skrevet om og hvis produkter jeg gjerne anbefaler, er i ferd med å gå fra meget avansert hobby til skikkelig bedrift. I helgen var jeg nede i Grimstad og fikk blant annet en omvisning i de nye produksjonslokalene (rettere sagt: Jeg ble, ikke på noen måte uvillig, rekruttert til å henge opp en vask og en garasjegardin). Tore Nybø og hans kumpaner har nå innstallert bryggeriutstyr (innkjøpt fra mange steder i verden) i et gammelt kraftverk på Rygene mellom Grimstad og Arendal. Produksjonskapasiteten er tidoblet, noe som betyr mer nøgne ø i butikken, begynnende eksport til USA, og ikke minst nye sorter (Tore mener de nå er oppe i 18).

Midi with beer 2Siste versjon er Imperial Brown Ale, en sort som bare brygges et annet sted i verden, nemlig i Seattle. I tillegg kan man nå ta imot besøk for beskuelse av bryggeriet og prøvesmaking, og firmaet har fått skikkelige kontorer, nok lagerplass – og en bygning man virkelig kan være bekjent av.

Imperial Brown Ale har blitt testet på en skikkelig ølhund, som konkluderte med at det er en mørk men likevel lett ølsort, humle nok for et skikkelig "hophead":

1 tanke på “Nøgne Ø blir voksent

  1. Spennende! Som deltidsekspeditør på polet har jeg fått smakt ganske mange av variantene, og jeg gleder meg hver gang det kommer noe nytt. Blir interessant å se om det er plass til flere av denne typen ølprodusenter, lurer på om Haandbryggeriet vil oppleve samme suksess. Forøvring synes jeg Nøgne Ø burde vært representert på årets World Beer Cup* i USA, særlig med tanke på at de skal lanseres over there.
    * http://www.beertown.org/events/wbc/

Det er stengt for kommentarer.