Om Tversover

Espen med blå tversoverJeg heter Espen Andersen og dette er min blogg, som jeg startet mars 2004. Jeg har også en engelskspråklig blogg som heter Applied Abstractions.

Denne bloggen heter det den heter fordi, vel, jeg liker tversoversløyfer; fordi jeg er opptatt av tverrfaglighet – i arbeids- såvel som i privatlivet; og fordi det av og til er morsomt å gå litt på tvers av gjengse oppfatninger.

Kommentarpolicy:
Du er hjertelig velkommen til å kommentere, men dette er min blogg og ikke din, så jeg bestemmer hva som blir synliggjort. (Eller, for å si det som Eirik Newth: Vis folkeskikk. Vær relevant. Din ytringsfrihet er ikke min publiseringsplikt.) Du kan være anonym for omverdenen, men jeg vil vite hvem du er, så kommentarer uten en fungerende epostadresse kategoriseres som ankelbiterske og slettes øyeblikkelig.

Når de strenge ord er sagt: Dette har ikke vært noe stort problem her – for det meste kommer det gode og kritiske kommentarer – så, hjertelig velkommen!

Siste innlegg

FINNovasjon

I dag hadde jeg med meg mine unge og smarte DigØk-studenter på besøk hos FINN.no, et av nokså få selskaper i Norge som er a) heldigitale og b) har en eksplisitt og datadrevet innovasjonsstrategi. Jens Hauglum hadde lagt opp et spennende program som inkluderte perspektiver fra organisasjonssiden (Kristin Sætevik), eiersiden (Schibsteds konsernstrategi ved Sven Thaulow) og ledersiden (Ruben Søgaard) i bedriften.

FINN.no har, som synes, eget SnapChat-filter! (Foto: Lene Pettersen)

Det ble et meget vellykket besøk, med høyt engasjement fra studentenes side (de var vel forberedt, vi hadde diskutert Schibsteds utvikling frem til 2007 i en tidligere forelesning basert på et case fra HBS). I tillegg til foredrag og diskusjoner fikk de prøve seg på en aldri så liten idegenerering selv, i et forsøk på bedre å forstå FINN.nos innovasjonsprosess, kalt «ledersnurren«.

FINN.no og Schibsted er forbausende lite kjent i norsk næringslivspresse, noe som er litt rart, gitt at selskapet (inkludert Adevinta, verdsatt til 33 milliarder, en av Oslos største børsintroduksjoner) har omsetning for 20 milliarder totalt med EBITDA på 40-tallet innenfor markedsplassene. Men norsk business-presse er stort sett opptatt av oljeprisen

I alle fall – takk til FINN.no for et supert opplegg – og det skulle ikke forundret meg om ikke en hel del av studentene kunne tenke seg en karriere i FINN.no.

Jens og ledersnurren
 1. Om store skjermer og produktivitet Legg igjen en kommentar
 2. Vil du lære litt om Big Data og Data Science? Legg igjen en kommentar
 3. Om etterretning, datalagring og falske positive Legg igjen en kommentar
 4. Arkitektur og realiteter 1 Svar
 5. Om leiesykler og plattformøkonomi 5 svar
 6. Oppgaver i maskinlæring Legg igjen en kommentar
 7. Oppgaver i strategisk forretningsutvikling og innovasjon Legg igjen en kommentar
 8. Om å utvikle en forretning 1 Svar
 9. Nerder og produktivitet Legg igjen en kommentar
 10. En enkel introduksjon til kryptering og e-tjenesten Legg igjen en kommentar
 11. Pasienttransport – og Digi.no Legg igjen en kommentar
 12. DN og norske gründere Legg igjen en kommentar
 13. NRK og Norgestaxi og journalisthåndverk 1 Svar
 14. Et Alan Kay-perspektiv 1 Svar
 15. Hvis du trodde flyplasser var vanskelig i Norge… 1 Svar
 16. Faust dekonstruert (eller noe slikt) Legg igjen en kommentar
 17. Når regien kommer i veien for budskapet 2 svar
 18. Alle gode ting er tre… 1 Svar
 19. Når forretningsmodellen din blir gammeldags 1 Svar