Aftenposten Innsikt og Wikipedia

image Så overskriften "Debatten om Wikipedia" på et blad jeg ikke har sett før, Aftenposten Innsikt, og fant min egen artikkel og to til. Artiklene finnes ikke tilgjengelige på bladets hjemmeside, men de finnes jo tilgjengelig derute:

Egentlig er det ganske pussig at Aftenposten gir ut et "innsikt"-magasin uten noe nettforum, særlig i 2008, og særlig fordi Schibsted jo er et de mediehus her i verden som forstår nettvirksomhet. Men Innsikt er et gjenbrukssted for annet materiale, enten hentet fra Aftenposten eller oversatt fra utlandet, med ny grafikk og muligens noe omskrivning. Slik sett virker det fornuftig – papir som fremvisningsmedium heller enn lagringsmedium, og et eksempel på at man genererer det statiske innholdet fra det dynamiske og ikke omvendt.

1 tanke på “Aftenposten Innsikt og Wikipedia

  1. Selv om jeg er veldig negativ til papiraviser, så er jeg begeistret for Innsikt. Det er en av få norske blader som jeg har kjøpt flere ganger det siste året.
    Årsaken er akkurat det samme som du påpeker; et godt eksempel på at man genererer det statiske innholdet fra det dynamiske. Dessuten blir det en form for «best of»-samling.

Det er stengt for kommentarer.