Betaling over Internett i Norge

KassaapparatEn BI-kollega har skrevet en bok som han kunne tenke seg å selge over Internett, og spurte meg om jeg kjente til noen "betalingsterminaler". Mitt svar var at det enkleste (litt avhengig av hvor mye man selger, naturligvis) antakelig er å legge ved en bankgiro når man sender den ut (det er det Fru Andersen gjør på sin web-butikk, og hva Haugenbok gjør).

Hadde dette vært USA, ville jeg svart at eBay og/eller Amazon har ypperlige tjenester, samt at PayPal er tingen for betaling. Jeg vet at Mamut har noen løsninger, men synes de binder opp utseendet på websiden for mye (nå har jeg ikke sett på hva de har på en stund, forøvrig).

Men spørsmålet gjenstår: Hvis man skal selge noe over Internett, som f.eks. en bok eller diverse små gjenstander, hva er den letteste måte å sette opp en liten nettbutikk på? Forutsetter at man har kunnskaper nok til å lage sin egen webside, men ikke tid eller interesse for noe særlig koding.

Forslag mottas med takk! (og hvis ikke dette finnes, burde det jo være et interessant forretningsområde for Skandiabanken eller for den saks skyld en hvilken som helst annen finansinstitusjon. Eller kanskje Haugenbok?)

2 tanker på “Betaling over Internett i Norge

  1. Jeg har solgt bøker bare ved å legge ved en giro. Det må ha blitt noen hundre forsendelser til sammen og antallet snyltere kan jeg telle på en hånd. Svinnet er med andre ord såpass lite at det ikke svarer seg å ta utgiftene med en batalingstjeneste.
    Verre er det med Posten. Å sende en bok på en liten halvkilo koster en femtilapp, noe som spiser av marginene.

Det er stengt for kommentarer.