Standpunkt-varsel

Jeg skal være med på NRK-programmet Standpunkt i kveld. Temaet er skole og disiplin, og utover det er jeg ikke helt sikker på hvor ting kommer til å gå, bortsett fra at det sikkert er like mange løsninger som deltakere.

Oppdatering etter programmet: Slitsomt. Video her. Politikeres evne og vilje til å prate og prate og prate er utrolig. Djupedal bør lære seg forskjellen på "da" og "når" – kunnskapsministeren klarte å si "når jeg var liten"… Jeg bør bli bedre på sound bites. Alle som diskuterer noe som helst om skole i Norge er ritualistisk forpliktet til å si at det finnes mange bra skoler/lærere/elever/ledere/hvadetnåmåttevære før de kan komme til poenget.

Alle snakker om hva de skal ha mer av, ingen snakker om hva de må velge bort for å få mer av det de vil ha mer av.

I mellomtiden forberedes det neste skoleeksperimentet…. Det siste jeg hørte før vi gikk var at nå skal det bli moderne med landskapsbasert skole igjen, hvor alle årsklassene sitter i et stort rom sammen. Ingen forskning støtter dette. Selv gikk jeg flere år som elev i landskap på midten av det latterlige 70-tallet og vet at dette ikke fungerer, og at det ikke kommer til å fungere denne gangen heller. Men politikerne er entusiastiske.

En av deltakerne presterte til og med å si at vi ikke burde snakke om hvor vanskelig det er å være lærer, for da er det ingen som vil bli lærer. Hvis Djupedal legger seg på den linjen, bør Kunnskapsdepartementet skifte navn til Sannhetsdepartementet.

Av og til blir man så sliten…. 

1 tanke på “Standpunkt-varsel

  1. Hei så på deler av Redaksjon EN i går, det som slo meg er hvordan Djupedal brukte «pedagoger» i stede for lærer. Politikerne burde slutte med å tro at hvis de kaller noe ved et annet navn så endrer det innhold. Det som skjer i stedet for er at det noe ordet mister sin mening. Skolen trenger fortsatt Lærere som lærer elevene noe ved at de bruker pedagogiske virkemidler til å overføre sine kunnskaper til elevene. En lærer må klare å kombinere både pedagogikken og fagkunnskapen for å bli en god lærer. Det holder ikke bare å være en god pedagog

Det er stengt for kommentarer.