Bedriftskatatonisk

Jarle Bergersen får stadig brev fra advokater som vil ha ham til å fjerne omtale av useriøse nettfirma som Bedriftsguiden.no.

Pussig med slike advokater og firma – at de ikke forstår at jo flere brev de skriver, jo mer blir de omtalt, og jo flere blir oppmerksom på hvor lite seriøst det underliggende firmaet er.

Jeg er etterhvert blitt meget skeptisk til firma som må bruke tid og krefter på å fortelle verden hvor profesjonelle og seriøse de er. Den enkleste måten å bli oppfattet som profesjonell og seriøs er å være profesjonell og seriøs. Det innbefatter å ikke prate sludder i sitt eget salgsmateriale. Det innbefatter også, hvis man er en bedrift på internett, at man forstår den publiseringskultur som gjelder på nettet. Slik sett er et advokatbrev fra en nettbedrift en sterk indikasjon på manglende nettkompetanse. Det Bedriftsguiden skulle gjort, naturligvis, var å publisere sine servertall i et lett sammenlignbart format, gjerne gjennom en ekstern statistikkleverandør. Lagt ut sin serverstatistikk, men andre ord, og tilbakevist med fakta…. Men hvis man sjekker Alexa.com for Bedriftsguiden og Nettkatalogen, ser man at den første er ca. nr. 418.500 på nett, mens Nettkatalogen er nr. 46.746. Akkja sann, dette Internettet.

Redaktøren i et engelsk tidsskrift (Times? Economist?) forbød engang bruken av ordet "famous", med den begrunnelse at hvis vedkommende som ble slik beskrevet ikke var berømt, så var det feil, og hvis vedkommende var det, var ordet unødvendig. Kanskje på tide å gjøre det samme for "seriøs" og "profesjonell"?

Oppdatering 17. februar: Dagbladet har laget en reportasje om saken, selvfølgelig uten å få svar fra Jarles motpart. Men man må jo spørre seg litt om advokatfirmaenes vurderingsevne i denne saken – om de kan hevde både det ene og det andre rent juridisk, bør de vel kanskje ha litt evne til å vurdere den PR-messige siden av saken også?

3 tanker på “Bedriftskatatonisk

 1. Jeg synes ikke Alexa er noe godt utgangspunkt. Det alle som skal selge oppføringer eller reklame på nett i Norge BURDE gjøre er å være med i TNS-Gallup sin undersøkelse. Kataloger og andre nettsteder som selger reklame/oppføringer kan ikke forvente å bli oppfattet som seriøse uten å være med i TNS-Gallup sin undersøkelse.
  Den eneste måten å kunne måle bruker mot bruker og nettsidevisninger mot nettsidevisninger er å måle utifra den samme malen. Min statistikk og din statistikk vil sannsynligvis måle epler og pærer og ikke uten videre kunne sammenlignes hvis vi bruker forskjellige systemer for statistikk.
  Det kunne være interessant å skrive litt mer om akkurat dette – fordi serverstatistikk og visning av hits, pageviews og visits måles på så mange måter at det kan være vanskelig å finne frem til en objektiv sannhet. Det forenkles ikke av at man som regel bør være skeptisk til den statistikk som serveres direkte fra selskapene som er ute for å selge deg reklame/oppføring. De har selvsagt all mulig grunn til å skryte sin statistikk opp i været, og jeg vet med sikkerhet at dette har skjedd flere ganger i salgssamtaler med undertegnede.

 2. «Den enkleste måten å bli oppfattet som profesjonell og seriøs er å være profesjonell og seriøs.»
  Tenk det. Syntes også det var morsomt da Dagfinn Høybråten måtte ut og avkrefte at han var en mørkemann. Hva i alle dager kunne ha gitt oss det inntrykket?

 3. Enig, unødvendig å si man er «en av de største» osv. Men synes uansett dette er konkurrenter som bidrar til å ødelegge for andre. Leste akkurat denne
  http://bedriftsguiden.blog.com
  Ja, Alexa har for høy feilmarging og er ikke noe godt utgangspunkt. Ikke så mange som er med på TNS gallup, burde vært ett eller annet system eller side der man kunne se tallene.

Det er stengt for kommentarer.