Redd Bjørvika!

Fjordmuren

Bjørvika-utbyggingen (som jeg herved døper om til Fjordmuren) er nok et eksempel på at kortsiktighet (og suboptimale økonomiske motiver fra den stadig like arrogante Oslo Havn) kan komme til å ødelegge både Oslos ansikt mot fjorden og adgangen (både fysisk og visuelt) til fjorden for de som måtte være så uheldige å bo innenfor.

Her er to steder du kan protestere:

Mens vi er igang – nå må snart noen på Stortinget få gjort noe med Havneloven, som gir Oslo Havn en autonomitet organisasjonen gjentatte ganger viser seg ikke å kunne håndtere. Det er intet mindre enn fantastisk at en offentlig organisasjon så til de grader skal ta seg til rette ut fra misforstått markedstenking (og dette kommer fra en person som normalt er meget sterkt for markedsorientering i offentlige instanser – bare den er langsiktig.)

3 tanker på “Redd Bjørvika!

  1. Ikke vær for hard mot havneloven, den gir bl.a. en viktig beskyttelse mot at enkelte kommuner bruker havneavgifter til helt andre ting enn havneformål. På den annen side er det flere steder i landet hvor havnesjefene nok har misforstått sin rolle, så det er på høy tid at noen pirker litt i dette systemet.

  2. Høringsuttalelse herved sendt pr mail til Olso kommune.
    Mvh x-Osloborger, og mulige nye Osloborgere.

  3. Godt å se at så mange reagerer. Hvordan ville det blitt å innta disse forhatte blokkene – HVIS de hadde blitt realisert -med visshet om at de er uønsket av hele byen? Hva gjør det med «markedsverdien» deres, og til de som står bak, har de tenkt på det? Er det et språk de forstår? Bruk av de enorme reservene våre til å løse dem ut og få dem vekk – DET er en god investering.

Det er stengt for kommentarer.