Notater Peter Senge

På gårsdagens Innovation 06-konferanse, i regi av BI Kompetanseforum, gjorde jeg noe jeg ikke har gjort før, nemlig å være "vert" for et opptak av et foredrag (et foredrag om organisasjonsendring av Peter Senge). Formatet er vanskelig – man kan ikke stille spørsmål til foredragsholderen, og akkurat i dette tilfelle var det vanskelig å stoppe foredraget for å diskutere enkeltmomenter med publikum.

Jeg forsøkte med å ta notater på min Tablet PC mens foredraget gikk – og resultatet finner du her i form av en PDF-fil. Til neste gang (muligens aktuelt i januar) skal jeg ha en ekstra prosjektor slik at publikum kan se mine notater i sann-tid – og dessuten skal jeg kjøre presentasjonen på en PC i stedet for en DVD-spiller, slik at man kan stoppe og starte dynamisk. Et annet alternativ hadde jo vært å rippe foredraget til en harddisk, klippe det opp og lage et eget opplegg rundt det.

Fordelen med denne metoden er naturligvis at man får tilgang til foredragsholdere man ellers ikke ville fått tilgang til (i hvert fall ikke uten å ta, i norsk sammenheng, svært store inngangspenger), men det er liten tvil om at metoden gir redusert utbytte i forhold til å ha en person tilstede, eventuelt å ha en live videokonferanse (noe som også koster…).

2 tanker på “Notater Peter Senge

 1. Hei Espen,
  Noen kommentarer:
  1) Jeg er VELDIG glad for det «stuntet» du gjorde med å kjøre Senge på DVD. Ulempene med måten det ble gjort er dramatisk lavere enn fordelene med å få høre det Peter hadde å si. Så…en STOR takk. (Ripp og feks. Mediaplayer ville klart vært en fordel).
  2) I dine notater (s.3) lurer jeg på om ikke det var riktigere å skrive «Listening to meaning, Not spoken words?». Jeg tror det er for få som skjønner at det er det som egentlig foregår under verbal og direkte kommunikasjon.
  3) INNOVATION06 synes jeg var vel verd tiden og den klart beste av de to INNOVATION seminarene jeg har vært med på. (Deltok i 2004). Promoterer gjerne for det neste arrangementet internt i bedriften hvis det holder dette nivået, er i Oslo og innenfor 1 dag.
  4) Skulle gjerne hatt Dan Pink’s slides.

 2. Takk for den tilbakemeldingen! Jeg var svært i tvil om formen, men det er jo publikum og ikke fasilitatoren som er dommeren. Skal formidle dine ønsker videre til arrangørene av konferansen.

Det er stengt for kommentarer.