Norsk Omsorg Forbund…

…ringte heromdagen og ba om penger til å sende kreftsyke barn på rekreasjonstur. Jeg ba om å få noe skriftlig, og et ark og en faktura kom – med bønn om at man betalte raskt. En rask sjekk på nettet viser at de er et kynisk svindelfirma som ikke leverer regnskaper og ikke arrangerer så mange turer som de sier at de gjør.

Så det blir ikke noe penger på dem. Men det var fortærende å søke gjennom tidligere betalinger og finne at de fikk noen penger av oss for etpar år siden.

Det må da være mulig å stoppe slikt? Har det ingen konsekvenser at man ikke leverer regnskaper og utgir seg for å være andre. Den personen jeg snakket med fortalte meg at hun jobbet frivillig – "men det går litt bort i porto og telefon" – slik Kapital rapporterer. Mens de i virkeligheten bruker et calling-firma. Ren løgn, med andre ord.

5 tanker på “Norsk Omsorg Forbund…

 1. Til opplysning har firmaet gjennomført mange turer, nå senest en til Kristiansand Dyrepark, hvor det var MANGE barn med. Nå for tiden er det tur til Oslo i førjulstid med teater, og man får håpe den blir like bra som den i fjor!
  Og de aller fleste som ringer kommer fra et callingsenter… That’s life!

 2. Jammen det er jo kjempefint – da kan jo bare Norsk Omsorg Forbund (etter først å ha rettet opp sitt noe ord delte navn) legge ut en rapport om akkurat hvor mange turer de har foretatt, hvor mange som har vært med, og ikke minst hvor mye de har kostet (og hvor mye penger de har fått inn).
  Dette kalles på godt norsk for et regnskap, og burde være en smal sak å produsere, sende inn til de rette myndigheter og legge ut på web, slik som Røde Kors og andre kjedelige organisasjoner gjør. Så slipper man bloggposter som denne. Såsnart det gjøres (spander en revisor mens dere er i gang, dere kan sikkert få en til å gjøre det nesten gratis) så skal jeg med glede begynne å betale igjen.

 3. Vi er på sykehuset i Tromsø nå, og har fått tilbud om deltakelse på tur til Tusenfryd i begynnelsen av mai! Meldte oss på, men måtte google litt for å finne ut av hva de driver med, og det var ikke helt oppløftende…
  For oss virker det svært seriøst, vi fikk info om dette via sykehuset og har meldt oss på. Venter på mer info og detaljer pr post..

 4. Hele NORSK OMSORG FORBUND er pil råttent. De gir blaffen i alt som heter regelverk, og det er foreløpig INGEN sykehus som har bekfreftet å samarbeide med denne foreningen. Dette er ren svindel.
  Hvorfor har ikke forbundet en eneste referanse fra et sykehus? Hvorfor viser de ikke regnskapstall? Hvorfor skjeller de ut journalister som tar kontakt for å spørre om virksomheten? Hvorfor er de ikke med i innsamlingskontrollen?

 5. OMSORG my ass.. Gratis julebord til ansatte og andre (?), falske navn i telefonen, bløff om hva pengene går til, løgn om man jobber gratis. Det er forøvrig ikke hun som har måttet stå fram i media som er den egentlige daglige leder, men en annen som sikkert tjener fett. Og alle har FAST 105 kr. timen. Ingen jobber gratis.

Det er stengt for kommentarer.