Harry Hole nummer seks

Årets julelesning ble Jo Nesbøs siste krim, Frelseren, med Harry Hole, alkoholisert og kontroversiell superpolitimann. Årets bok er en av de bedre – særlig liker jeg at Nesbø holder orden på alle tråder i fortellingen (og de er ganske mange) og rydder dem opp etterhvert – det er få overflødige personer i en Nesbø-roman. Dessuten lærer man litt av hvert av unyttig informasjon – for eksempel hva en Lange 1 Tourbillon er, men jeg fant ingenting om "svart metzner." Uansett, spennende plot og bra person- og stedsskildringer, absolutt en bok å slappe av med mellom slagene.

Anbefales.

2 tanker på “Harry Hole nummer seks

  1. Helt enig i at det var en god bok, men jeg ble litt forstyrret av de utspekulerte overgangene mellom scenene i begynnelsen. Det ble til et minus ved boka, selv om Nesbø sikkert hadde tenkt godt og planlagt dem grundig. Kill your darlings, sier jeg bare! 🙂

  2. Det er sant, når du sier det, jeg syntes de var litt for elegante – minnet om en av Austin Powers-filmene, hvor det siste ordet danner overgange til neste, helt forskjellige, scene. Men denne gang uten den komiske effekten.

Det er stengt for kommentarer.