Det neste blir anti-tyngdeloven

Det er mye å si om forslaget om en ny erhvervslov, hvor det skal bli forbudt å flytte arbeidsplasser ut av Norge, men jeg orker rett og slett ikke. Dette tyder på en så monumental mangel på forståelse for elementær økonomi at det er vanskelig å tro. Hjemmelekse: Les om Ricardo og loven om komparative fortrinn (barnehageversjonen her) Denne grunnleggende tesen i internasjonal teori ble først publisert i 1817. Det er nesten 200 år siden, men det tar jo litt tid før ting synker inn….

Deretter kan man jo spørre seg – i den internasjonale solidaritets navn – om det skal bli forbudt å innføre arbeidsplasser i Norge også? Eller er det bare norske arbeidsplasser som skal beskyttes? Hvordan vil man reagere hvis et annet land innførte samme regler? Eller er det slik at vi i vår lille, åpne økonomi skal finansiere velferdsstaten ved å holde oss hjemme?

Skremmende.

(Via Vampus). 

1 tanke på “Det neste blir anti-tyngdeloven

  1. Jeg ville ikke ha noe imot en anti-tyngdelov, så dersom det er neste skritt håper jeg at regjeringen fortsetter på samme vis. Det ville spare meg for en formue i plastisk kirurgi.
    Jeg beklager (litt) for usaklig kommentar, men den saklige debatten ser ut til å utebli.

Det er stengt for kommentarer.