Forretningsideer I: Hjem Fra Fest

I serien (nå ja, vi får se…) "forretningsideer jeg aldri kommer til å få gjort noe med" tilbyr jeg idag: AS HjemFraFest.

Du kjenner problemet: Man skal bort i selskap, det er nokså langt å reise, og man lurer på om det er herren eller fruen som skal kjøre. Man tar privatbilen over, og så trekker verten frem en spesielt fin vin eller den maltwhiskyen man alltid har lyst på, og spørsmålet kommer opp – hva med å la bilen stå, og heller ta drosje hjem. Dyrt – og bilen blir jo stående.

Her er det Hjem fra fest ™ kommer inn – en kurérservice bestående av to studenter med mobiltelefon og en bil. Man ringer dem, de kommer til selskapet til avtalt tid – og kjører ektefellen og deg hjem i din egen bil….  Pris: Litt dyrere enn drosje, men fordelen er at du slipper å reise med drosje eller kollektivt til festen, og du slipper å dra tilbake og hente bilen dagen etter. Glimrende business med lav overhead, kjekk ekstrajobb for studenter. Og siden dette ikke er drosjevirksomhet, trenger man ikke lisens.

Hørte opprinnelig om denne ideen i Australia, der var tanken å bruke enkeltpersoner med mobiltelefon og sammenleggbar scooter som man kunne legge i bagasjerommet. Gitt norske vær- og føreforhold, mangel på godkjenning av sammenleggbare scootere (som ville kreve investeringer), og den ekstra sikkerhet man får ved å ha to personer på jobb, tror jeg nok den norske modellen ville kreve to personer.  Investering: Man trenger mobil kredittkort-terminal, tar betaling med fast pris fastsatt på forhånd (før man setter seg i bilen) og hvis passasjerene er fulle og ubehagelige, kan bare sjåføren parkere bilen, og sette seg i følgebilen.

Vær så god – eller finnes dette allerede?

5 tanker på “Forretningsideer I: Hjem Fra Fest

  1. Er du egentlig sikker på at du ville gitt bilnøkkelen din til en fremmed? Og selv om du ville, tror jeg nok forsikringskostnaden ville ta knekken på denne bedriften, med mindre selskapet kun kjørte biler med full kasko, slik at du tok risikoen selv…

Det er stengt for kommentarer.