Hva med å podcaste forelesninger?

Via Tyler Cowen i Marginal Revolution kommer to bra innlegg om podcasting av forelesninger: Newsday skriver en artikkel, og The Eclectic Econoclast skriver om sine vurderinger.

Jeg begynner å lure på om ikke dette er tingen, under visse forutsetninger. Tanken på å ta opp mine standardforelesninger, gi dem i hjemmelekse, og deretter bruke tiden til diskusjon er forlokkende.  Dessuten er det god reklame for foredrag – jeg har allerede fått tre henvendelser ut fra mitt foredrag om fremtidsbiblioteket, som jo ligger ute til fri avhøring.

På den annen side – jeg skjønner det John Palmer sier om språk – når man holder et foredrag, kan man fortelle historier litt løselig, og bruke tall rett ut av luften bare man sier at dette er etter hukommelsen. Når det ligger ute, får følelsesutbrudd eller kvikke formuleringer litt for lang levetid, og skal jeg holde kontrollen når jeg snakker, blir det lett kjedelig. Nuvel. Resultatet vil tiden vise.

2 tanker på “Hva med å podcaste forelesninger?

  1. Det vil fungere for tradisjonelle forelesninger, av den gamle typen hvor hver forelesning er forberedt i mange timer og leses opp fra et manus. Dette er nettopp den typen forelesning vi har gått mer og mer bort fra de siste årene – og podcasting av en student-fokusert læringsøkt med diskusjon, spørsmål osv vil neppe fungere særlig bra.
    Dersom vanlige forelesninger skal publiseres – og det er jo det podcasting i praksis er – så kreves det langt mer forberedelsestid enn man i dag regner til en forelesning. Jeg tror vi anvender den tiden bedre på andre måter.

  2. Jeg er enig med deg – men min tanke var å holde en forelesning av den tradisjonelle sorten, filme den, og så (for neste års kurs eller for andre kurs hvor man bruker det samme innholdet) å la studentene se/høre podcasten før forelesningen, og så starte med diskusjonen direkte. Så slipper foreleser å messe gjennom de samme foilene pånytt og pånytt, og kan i stedet bruke tid på det som er interessant, nemlig diskusjonen.

Det er stengt for kommentarer.