Etymologigoogling

Håkon Styri har notert seg mitt nye ord solidaritetsblogging – og han bruker Google som sannhetsvitne, og regner med at ordet er nytt siden kun Jorunn i Andedammen og jeg har brukt det. Her forleden laget jeg enda et nytt ord – vertikalurbanisme – og etter et søk på Google finner jeg kun to referanser, nemlig min notis og en artikkel i Aftenposten (hvor ordet ikke forekommer) som jeg hadde linket til.
Google er greit – og brukes kanskje litt for mye, også av amerikanske dommere (via Techdirt) – men spørsmålet er jo hva man skal kalle den aktiviteten som Håkon her bedriver, nemlig å søke i Google etter tidligere bruk av ord. Jeg har tidligere hørt om folk som bruker Google som stavekontroll (tast inn de to alternativene av et ord og se hvilke som har flest treff) og vi har selvfølgelig Googlewhacking som allerede tradisjonsrik nerdesport (og der trodde jeg at jeg hadde laget et ord til helt til jeg søkte på Google og fant denne siden).
Så jeg foreslår enten kildegoogling eller etymologigoogling – og så får vi se hvor lenge det tar før «googling» (antagelig stavet «gugling») kommer inn i norskpensumet…..

2 tanker på “Etymologigoogling

  1. Javel, for min egen del kaller jeg aktiviteten frekvensgoogling ettersom jeg som regel er på jakt etter en svært uakademisk og omtrentlig pekepinn på hvor hyppig et ord forekommer.
    Når jeg pusler med etymologi bruker jeg som regel andre kilder, selv om det finnes unntak for en del ord som oppstår på og forholder seg direkte til Internettet.

  2. Frekvensgoogling

    I følge Espen har jeg bedrevet etymologigoogling. Det har jeg, men ikke i det tilfellet han viser til. Da jeg googlet ordet solidaritetsblogging drev jeg med noe jeg selv kaller frekvensgoogling. Det er en noksÃ¥ uakademisk og omtrentlig metode for Ã¥…

Det er stengt for kommentarer.